kolmapäev, 22. oktoober 2008

Teisipäeval...

...käisime Tallinnas. Kui me Tallinnasse jõudsime, läksime me Kadrioru parki. Seal pidasime väikest piknikku. Pärast seda jalutasime Kadrioru Kunstimuuseumisse. Seal ühines meiega lossidaam Hermiine.
Lossidaam tutvustas meile lossi, mille lasi ehitada Peeter I oma naise Jekaterina (Kadri/Katariina) auks. Peeter I oli Venemaa tsaar. Kadrioru Kunstimuuseum asub kohe Eesti presidendi kodu kõrval. Lossi vestibüül on väga suur, selle ühele seinale oli kirjutatud midagi ladina keeles 18.sajandist. Sinna oli kirjutatud ka selle lossi arhitekti nimetähed. Ka teisele seinale oli midagi kirjutatud, aga see oli alles uus.
Me läksime lossi teisele korrusele, seal räägiti meile, et loss paistab ühelt poolt 2korruseline, teiselt poolt 3korruseline. Lossi tagaküljel on aga maapind kõrgem. Me nägime ka lossi maketti. Teises ruumis oli aga Peeter I suur maal. Räägitakse, et Peeter I oli natuke üle 2 m pikk. Kolmas ruum oli peaaegu täiesti tühi, ainult mõni ese oli toas. See ruum oleks pidanud olema Peeter I magamistuba, aga kahjuks surid tema ja ta naine juba enne lossi valmimist ära. Neljas tuba oli saal. Seal oleksid pidanud toimuma vist tantsupeod. Võtsime endale mati alla ja siis vaatasime, et laes oli suur maal. Selle maali valis välja Peeter I ise. Sellel oli kujutatud jahijumalanna Dianat. Selle kohta oli ka üks pisike lugu.
Pärast ekskurssiooni saime lossis värvida. Siis läksime tagasi Kadrioru parki, kus meil oli jälle väike piknik.

Me läksime bussi, mis sõitis Lastekirjanduse Teabekeskuse juurde, seal tutvustati meile natuke seda maja.
Ülemisel korrusel oli hästi tore tuba, mulle tundus, et see oli pühendatud Nukitsamehele. Läksime tagasi alla ja seal oli üks suur ruum, me istusime sinna. Siis tuli ka Kristiina Kass koos oma tütre Liisaga. Kõigepealt esitasime me näidendid, siis sai esitada küsimusi. Me kuulsime ka Kristiina Kassi raamatu "Peeter ja mina" ühte peatükki, see raamat pole isegi veel mitte ilmunud. Siis hakkas Kristiina Kass ise meile küsimusi esitama. Lõpuks saime ka autogrammid. Me läksime tagasi bussi juurde ja sõitsime tagasi Pärnusse.

Meie päev oli väga tore!
Teresa

Kommentaare ei ole: