pühapäev, 25. jaanuar 2009

3.veerandi raamat

Loe katkendit, mõtle, millest võib selles raamatus juttu olla:

"Parm püüdis kinni ühe hiire või midagi niisugust," kostis Nella Della ja katsus kiigata, mis diivani taga toimub. Ta kõrvu kostis kummaline hääl, siis kuulis ta Parmu turtsumist, toimus lühike heitlus ning korraga jäi kõik surmvaikseks. Parm istus nurgas. Ta istus nii liikumatult nagu väike kassikuju.
Nella Della haaras käega diivani taha, see oli temast tõeline julgustükk.
"Käes!" ütles ta.
Ta tundis kedagi peos siplemas. Johannes lippas ligi vaatama, kelle õde kätte on saanud. Ent siplev olevus häälitses nii veidralt, et Nella Della viis ta laua juurde valguse kätte ja avas alles seal peo.
Nella Della peo peal seisis pisike mehike. Kummaline mehike. Üsna kummaline pisike mehike, harjasjuuksed peas ja silmad tigedad, jalas mustad püksid, seljas taskutega pluus ja kaela ümber villane sall. Ta vahtis Nella Dellale kurjalt ning samal ajal hirmunult otsa. Ta pilk oli nõutu ning ta näitas oma tillukesi hambaid.
Nella Della ja Johannes silmitsesid sõnatult imelooma, kuid härra Blom polnud midagi märganud. Ta tippis edasi oma "Poliitilisi pingeid keskajal".

See oli katkend raamatust "Viplala lood" ja Nella Della leitud mehike polnud loomulikult keegi muu kui Viplala ise. Kust tuli Viplala, mis mehike ta selline oli ning millistesse seiklustesse ta Blomide perekonna kiskus, sellest saategi lugeda Annie M.G. Schmidti kirjutatud toredast raamatust.

Kommentaare ei ole: