neljapäev, 16. aprill 2009

Muistendid

Kuidas Suure-Jaani nime sai

Elas kord üks hiiglane. Tema nimi oli Suur Jaan. Ta elas ühes väikeses külas ja kõik külaelanikud kartsid teda. Suur Jaan aga hoopis tahtis olla nende sõber. Ükskord aga tuli torm ja külaelanike majad kukkusid kokku. Suure Jaani maja ei kukkunud kokku ja ta võttis külaelanikud enda juurde ööseks. Järgmisel päeval ehitas Suur Jaan majad püsti. Külaelanikud tänasid teda ja panid küla nimeks Suure-Jaani.
Lisenn, Marie, Madis, Karmen, Albert

Kuidas Vorstimägi nime sai

Elas kord üks kuningas, kellele maitses vorst kirglikult. Ta sõi vorsti iga päev. Eriti maitsesid talle kodutehtud vorstid. Teisel pool metsa elas aga kuningas, kes vihkas vorsti. Varsti mürgitas vorstivihkajast kuningas hea kuninga ära. Kui käes olid kuninga viimased päevad, ütles arst talle, et kuningas peab sööma palju vorsti, et paraneda. Kuningas käskis oma kokkadel ehitada suur vorstimägi. See oli just valmis saanud, kui kuningas heitis hinge. Õukondlased arvasid, et see mägi võiks olla ustava kuninga mälestusmärgiks. Nüüdseks on vorstimägi ära kadunud, kuid see koht kannab ikka Vorstimäe nime.
Teresa, Markus

Kuidas Kanepi nime sai

Politsei sai teate kanepiuimas (pilves) meestest tänaval. Selliseid teateid oli saabunud juba kümneid. Lõpuks sai politseinik veel ühe imeliku teate - mehi oli 25 ja nad kõndisid maanteel kanepisigaret suus. Paljud tarvilikud veoautod ei saanud mööda. Liiklus oli seiskunud. Poodidel ja sihtasutustel polnud enam kaupa. Paljud välismaised kaubad läksid kallimaks, kuna neid pidi tooma lennukiga. Kanepi-autod sõitsid mööda kõrvalisi teid, sest ainult nemad teadsid neid. Kui politsei sai meestele jälile, hakati seda kohta kutsuma Kanepi alevikuks.

Egert, Mats

Kommentaare ei ole: